Thursday, November 15, 2012

Bombëza të shëllirta me kikirikë


Koha e përgatitjes: 40 minuta
Kompleksiteti:        lehtë
Për 4 persona

PËRGATITJA:

  • 400 gr miell
  • 1 pako margarinë
  • 150 gr kikirikë të skuqura me kripë
  • 100 gr susam
  • 2 vezë
  • 100 ml qumësht
  • vaj
  • kripë dhe piper i zi
   Në enë të thellë e vëmë miellin dhe shtojmë një vezë dhe një të verdhë të verdhë të vezës. E shtojmë qumështin, margarinën dhe hedhim kripë. Me dorë e ngjeshim brumin. Marrim një copë nga brumi, në mes vëmë një kokërr kikirikë dhe e krijojmë bombëzën. Në këtë mënyrë i bëjmë të gjitha bombëzat. Çdo bombëz e kalojmë në të bardhën e vezës dhe në susam dhe i rendisim në enën e qelqit rezistues ndaj zjarrit. Enën e vëmë në furrë. Pjekim 20 minuta, në temperaturë prej 220 gradë.
   Bombëzat e pjekura i vëmë në pjatën për servirje. Zbukurojmë me gjethe sellnoje dhe një degë borziloku të zi.
  
   JU BËFTË MIRË!!!!


   

No comments:

Post a Comment